top of page

Mexicansk köttfärsrulle

Updated: Jan 4, 2022


Förra veckan när våra vänner Peter & Sofia var hos oss så bjöd vi på Mexicansk köttfärsrulle. Det är nånt gammalt 70-talsrecept som hängt med i vår familj. Här kommer det:

Deg 50 g margarin 1,5 dl vatten 1 dl tunn grädde 1,5 dl mjöl 4 ägg (ett i taget) Koka ihop margarin, vatten och grädde. När det kokar, ta av från plattan och rör ner resten med en visp. Tänk på att ta i ett ägg i taget. Smeta ut röran på ett bakplåtspapper på långpanna och grädda 15 min i 200 grader. (Bli inte orolig, den kommer se ut som en berg-o-dalbana i ugnen)

Fyllning 700 g nötfärs/vegofärs 1 stor burk champinjoner alt. 200 g färska champinjoner 2 gula lökar 1-2 paprikor av valfri färg 1 burk krossade tomater 2 klyftor vitlök Stek allt och gör som en tjock köttfärssås (den får inte vara rinnig). Krydda med salt, peppar, ketchup, sambal, spiskummin eller just de kryddor du tycker är godast. Det får gärna vara lite sting på det.

Lägg färsen på “brödet” och rulla ihop som en rulltårta. Lägg ostskivor på toppen och gratinera på 250 grader i ca 15 min.

Underbart gott och går jättebra att frysa. Passar både till fest och vardags.

Servera med en god sallad och ett glas rött!

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page