top of page

Hemma hos oss

Jag fick frågan om jag inte kunde visa lite bilder hemma från oss. Och självklart kan jag det. Det är lite svårt att få tiden att räcka till, men nu är Felix hos farmor och farfar och Myran sover så jag passar på.


Här ovan är några bilder från vårt vardagsrum. Som ni vet gillar jag att blanda. Vi har ingen speciell stil utan har saker vi gillar. Vår läshörna består av en Lamino i grått fårskinn och oljad ek med tillhörande fotpall. Väggbonaden är från kina som vi fått i present av mina föräldrar. Buddhafigurerna är från indiska och den  spräckliga vasen kommer från en av farmors resor ute i världen nånstans.

Stolen i Wegnerstil är ett loppisfynd och ljuslyktan kommer från Hemtex. Avslutningsvis en litografi av Magnus Blomdahl.


Vår gästtoa med en liten före och efterbild. Vi rev ut allt och sänkte taket. Eftersom den är så liten kändes det inte bra med för högt i tak. Svarta väggar (ena väggen är vit tegelvägg, original från huset) och svart golv. Vi valde oljade ekdetaljer och bryter av med olika starka färger på matta, handdukar och övrig inredning (för tillfället cerise). Det ska även upp ett svartvitt foto på min farmors fars tegelbruk.


På vår matplats har vi ett stort massivt ekbord från Underbara Hem, till det stolar och lampor från IKEA. Under bordet ligger en svart matta och bredvid har vi detta röda skåp, även det från IKEA. På det har vi bytt ut knopparna.

Tanken är att vi ska tapetsera ena väggen med Josef Franks tapet Paradiset. Tiden har inte funnits bara. Stolen ovan är en av fyra som jag fått efter min farmor. De ska målas svarta och kläs med svart tyg. I bakgrunden skymtar vår röda Cobra-telefon som kommer från farmors hem.

0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page