top of page

Fina fisken i en låda

Updated: Jan 3, 2022


bild2

Jag tycker det är supersvårt att göra goda fiskrätter men härom dagen gjorde jag faktiskt en himla god fiskgratäng. Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet. Jag utgick från ett annat recept men eftersom jag inte hade allt hemma fick det bli såhär.

Recept (ca 3 -4 port) 1 paket torsk (400g) 2 gula lökar 1 stor burk champinjoner (200g) salt och peppar

Sås 3 dl vispgrädde 2 dl kokbar créme fraiche 3 msk chilisås 1 tsk salt 1/2- 1 dl finskuren dill (jag använde fryst)

Hacka löken. Mjuka upp löken i en stekpanna och stek sedan med champinjonerna en stund. Lägg fisken i en smord form. Toppa med löken och champinjonerna. Salta och peppra. Blanda ihop såsen och häll den över. Gratinera i ugn i 200 grader ca 30-40 minuter. Servera med kokt potatis, ärtor och lite citron.

Enkelt, snabbt och supergott!

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page