Din tomt – från vanlig till extraordinär i ett nafs!


collage

Nu när våren kommit och sommaren snart knackar på vår dörr kommer känslan av att vilja förnya och fräscha upp utomhus. För att huset och tomten ska kännas välkomnande är väl valda ljuskällor det enklaste sättet att gå. Det finns inget som lyfter upp en tomt så mycket som lite ljus. Vi håller precis på att se över vår tomt och hur vi på bästa sätt kan maximera en liten yta. Vi vill ljussätta och skapa rymd och samtidigt få till den där rumsliga känslan. För mig som älskar inredning och utformning ligger just ljussättning varmt om hjärtat. Det spelar ingen roll hur flashigt hus du har eller hur duktig du är på att inreda om du inte har rätt belysning. Samma sak gäller även trädgården. Jag har alltid uppskattat väl ljussatta hus och trädgårdar då hemtrevnaden kommer direkt och på ett enkelt sätt skapas ytterligare rum att vara och umgås i.

Är du osäker på om trädgårdsbelysning är något för dig så finns det enklare solcellslampor som funkar utmärkt att börja med. Du får en känsla av vad du vill med din trägård och lamporna är lätt att flytta om du känner att det blev lite fel. En till aspekt som är väl värd att beakta är att solceller är bra för miljön och det ger jag en stor tummen upp till.


eklof-uppnerljus-morkgra

När det gäller ljussättning utomhus är det viktigt att inte glömma fasaden. Jag tycker personligen att lampor som är placerade på fasaden och lyser både upp och ner är det absolut snyggaste. Det finns många