top of page

Dagens tips – mat

Om du inte har en, så skaffa en. Jag pratar om lergrytan. Det var väl på 80-talet som den var populär har jag för mig. Fick en när jag flyttade hemifrån men den stod orörd längst in i ett  skåp fram till för ett år sen ungefär.

Då helt plötsligt fick vi för oss att vi skulle göra mat i den och sen dess är vi sålda. Så smidigt, så gott och knappt ingen disk. I och för sig tar det lite tid men om man är hemma som jag så kan man ju lätt slänga in lite mat mellan amningarna 😉 .

Här är ett tips på hur man kan göra:


Blötlägg grytan i ca 20 minuter (annars spricker den i ugnen)


Klyv 2 lökar och 2 små äpplen i klyftor. Lägg dem i botten på grytan och fyll på med ca 2 dl vatten (detta blir grunden till supergod sås sen)


Ta en hel bit kött av valfri storlek, detta var en karré på ca 1,2 kg och salta och peppra rikligt runt om hela som klappa in kryddorna så de sitter. Var inte rädd att krydda som attan.

Lägg sedan köttet, ovanpå löken och äpplena, i  grytan och vips in med grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 175 grader och låt grytan vara inne i ca 1,5 timmar eller 85 grader. Vi brukar alltid köra med termometer.

Till det kokade vi potatis (går även att ha med potatis i grytan men det gillar inte vi så mycket) och Freddis gjorde en sås på skyn som blev. Supergott och superenkelt!

Klart!


Mätta och nöjda blev vi 😉 .

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page