Åka säkert


infographic-babyland-600

Just nu är jag i valet och kvalet om vi ska byta stol till Myris. Men efter läst detta så tror jag nog att jag kommer att vänta in i det längsta innan jag vänder henne framåt. Eftersom Felix alltid varit så tunn så fick han ny stol först när han var 5 år och det tycker jag kändes bra.

Att åka framåtvänd ger en kraft mot nacken på ca 200kg vid en krock. Motsvarande när de sitter bakåtvända är ”endast” 50 kg. Viss skillnad. För min del känns det väldigt viktigt att de åker så säkert de bara kan. Och även om benen blir lite för böjda så är det som min kompis sa: – Hellre ett brutet ben än en bruten nacke.

Jag har kollat lite på Babyland.se och de har verkligen massor av olika stolar och märken. Dessutom alltid fri frakt och snabba leveranser. Tummen upp för det! Vad använder ni för märke på era barnstolar?

Något som är värt att tänka på när man köper begeganad stol är att alla stolar har en datummärkning, ett bästföre datum. Vad jag har hört så är det ca 3-5 år och efter det förlorar stolen delar av sitt skydd eftersom den blir skörare i plasten. Så kolla alltid den stämpeln/klisterlappen innan du gör ett klipp på Blocket J .

Sen funderar jag inför vår resa i vår. Hur brukar ni göra när ni åker utomlands och hyr bil/åker taxi? Finns det blistolar att tillgå? Är det bättre att åka buss? Jag funderar på att köpa sånna där ryggsäckar med kuddar i till Felix och Elvira men det är ju lite värre med Lilly. Hon behöver ju en riktig stol att åka i.

0 comments

Recent Posts

See All